donderdag 29 januari 2009

Trakteren!

Onze Lars werd gisteren 6 jaar, en dat moest natuurlijk gevierd worden. En daar hoort natuurlijk ook een traktatie bij. Tja, en wat moet je dan weer verzinnen. Je wil toch wel met iets origineels aan komen, wat ook niet te veel kost en ook niet zo heel veel werk is. Toen liep ik in de action langs van die gele schoonmaakdoekje's, en dacht; daar kan ik vast wel wat mee. Dus thuis zitten denken en knippen en naaien en toen is dit het resultaat geworden. Allemaal spongebob-en. Een kwart van zo'n vaatdoekje rondom dicht genaaid met de traktatie erin. En spongebob er op getekend. Nou, ze zijn leuk geworden toch? Lars heeft gelukkig maar 11 kinderen in de klas, dus ik was zo klaar. Het was een gezellig geheel zo. En de kinderen vonden het ook enig.


zondag 25 januari 2009

I'm back (en een jaartje ouder).

Het was weer even rustig op mijn blog, en ik was ook niet zo actief, met kijken op jullie blog's, maar er werd hier hard gewerkt in huis. Weten jullie nog die buffetkast die ik een keertje bij de kringloop had gekocht? Het zal wel niet meer, want dat is ook alweer heeel lang terug. Nou ja, die moest ik dus aldoor nog schilderen (*schaam*). Maar nu eindelijk de zin en tijd ervoor gehad, dus flink aan de schilder geweest. Nou en als je dan toch bezig bent, kunnen de muren eigenlijk ook wel een opfrisser gebruiken en tja, het plafond eigenlijk ook wel. Kortom we hebben de hele keuken (behalve het keukenblok) onder handen genomen. We hebben alles lekker in lichte kleuren geschilderd. En de kast, daar ben ik superblijk mee. Ik vind hem heel mooi geworden en we hebben er ook leuke knoppen en greepjes opgezet. Ik heb maar even kleine foto's in deze post gebruikt, anders werd het wel een hele lange post.Zo is de kast nu. Ik zal volgende keer nog wel even meer foto's van de kast en keuken maken, maar dan hebben jullie nu even een kleine indruk.

Zoals gezegd ben ik weer een jaartje ouder geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden! Ik had op het laatste moment (dat bedenk je eigenlijk altijd een beetje te laat) zelf nog even een vlaggenlijntje voor mezelf gemaakt. Wel een beetje de simpele uitvoering vanwege tijdgebrek maar daardoor niet minder leuk.

En ik ben natuurlijk super verwend door iedereen. Van mijn lief kreeg ik een Silhouette digital craft cutter! Dat zegt waarschijnlijk niet iedereen wat, maar dat is een apparaat wat je op de computer aansluit, en dan kun je op je pc letters of figuren invoeren en dan snijd dat apparaat die figuren uit het papier wat je ein stopt. Net zoiets als een printer, maar ipv printen, snijd ie. Ik ben daar natuurlijk superblij mee. En ik heb weer een hoop ideen om te gaan scrappen, dus ik popel om hem te gebruiken. Verder kreeg ik ook nog een tuinbon (die zal wel snel besteed zijn), een lidmaatschap op het Scrapbook magazine en nog heel veel leuke dingen. Van mijn zus Marianne kreeg ik dit mooie hart en 2 leuke opgepimte glazen potten met heerlijke snoepjes erin.En ik hoef jullie waarschijnlijk niet te vertellen van wie ik dit lieve notitieboekje gekregen heb. Aan de stijl te zien weten jullie wel dat ik dit boekje van mijn grote zus heb gehad.


En ik had van mijn oudste een mooie bos gemengde tulpen gehad. Zelf uitgezocht en van zijn eigen zakgeld betaald..... Nou, dan smelt je hart toch? Wat een lieverd he!

En van Tante Corrie kreeg ik 2 leuke gastendoekjes voor op mijn maritieme toiletje. Ze heeft er zelf een rand op geborduurd met visjes. Schattig he?

En verder nog leuke dingetjes voor mijn opgeknapte keuken. Ik was alleen nog een beetje aan het twijfelen of ik het naturel zou houden of iets met rood erbij, maar op het laatst bedacht ik me om het neutraal te houden, maar de cadeautjes waren al gekocht, dus kreeg ik rode assecoires voor de keuken. En ik vind het toch wel heel erg leuk een beetje rood erbij, dus natuurlijk superblij met de spulletjes.

Deze kussens vind ik ook helemaal geweldig. Ik kreeg ze van mijn vriendinnen. Zijn ze leuk of zijn ze leuk? Ze zien er zo gezellig uit.

maandag 12 januari 2009

Blogaward!

Ik had al gepost, maar ik vergeet nog helemaal mijn 'Your blog is fabulous' award die ik van mijn creatieve zus elly kreeg! Elly, hartstikke bedank voor deze leuke award! Ik zal hem ook gelijk maar even doorgeven voordat ik dat vergeet (heb ik vorige keer namelijk vergeten te doen *sorry*).

De eerste award geef ik aan mijn tante. Ze woont namelijk in Frankrijk en is pas met haar blog begonnen en heeft leuke dingen te vertellen over het leven in Frankrijk.
Neem maar eens een kijkje op haar blog http://tons.skynetblogs.be/

De tweede award geef ik aan Bertina van B-house . Ik mag graag kijken op haar home&decoration blog en ze is zo ontzettend creatief! Ze maakt de mooiste dingen en kan daar hele mooie foto's van maken.

De derde award is voor het lieveheersbeestje . Ze heeft een hele gezellige blog over haar gezin, ze houdt van knutselen (met of zonder kinderen) en mag ook graag naar de kringloop gaan.

En de vierde award geef ik door aan harten 3 . Zij heeft ook een heel gezellig blog over alles wat met het huis en de tuin te maken heeft.

Verfrissing in huis.

Zo, nu de kerstspullen allemaal weer deur uit zijn werd het weer eens een beetje tijd voor wat nieuwe plantjes in huis. Lekker de boel weer schoongemaakt en opgefrist. Deze zilverblad plantjes vind ik altijd heel gemakkelijk en zeer decoratief met hun grijze zachte bladeren. En als ik ze binnen zat word, kunnen ze altijd nog naar buiten. Het is eigenlijk een perkplantje maar tegenwoordig kun je ze het hele jaar kopen.


En ook een paar bloeiende plantjes in huis gehaald. Ik zag de primula's en vind dat altijd van die gezellige plantjes, en ze halen gelijk een beetje voorjaarsgevoel bij me boven. Ik hoop dat ze het een beetje volhouden bij me, want ik ben niet zo'n ster in bloeiende plantjes verzorgen (schaam).


Zo probeer ik het ook maar eens met de mini gerbera plantjes. Wat een schatjes zijn dat! Zo lief vind ik ze om te zien.En ik ben van de week ook nog weer even bij de kringloop geweest, en daar heb ik schattige flesjes gescoord. 2 melkfles modelletjes maar dan in het klein, en 1 bolbuikje. Ik heb er gelijk een paar lieve bloemetjes in gedaan, en er met touw een paar maria medaillonnetjes aan gehangen en voilla, heel eenvoudig weer wat leuks in huis. Ook vond ik daar nog een ontzettend leuk emaille dekschaaltje. Daar ben ik echt superblij mee.


maandag 5 januari 2009

Welkom Bart

Het nieuwe jaar begon voor een goede vriendin van mij wel heel erg goed. Ze schonk op 1 januari het leven aan een gezonde zoon. En hij heet Bart. Dat was voor mij natuurlijk een moment waarop flink geknutseld moest worden! Ik vind het namelijk leuk om iets te geven wat ik zelf gemaakt heb. Dan zit er een beetje een persoonlijk tintje aan. In dit geval besloot ik om een vlaggenlijntje te maken met zijn naam erop. De babykamer is rood met wit, dus zo ook de vlaggenlijn(tje). Dit was de eerste keer dat ik er een gemaakt heb, en ik vond het hartstikke leuk om te doen en vind hem zelf zeer goed gelukt. Vanmorgen ben ik op kraambezoek geweest en mijn vriendin vond hem (gelukkig) ook erg leuk. Zal dit het begin zijn van meerdere vlaggenlijnen???? Wie weet....

donderdag 1 januari 2009

GELUKKIG NIEUWJAAR !!!!!!

Ik wil iedereen een heel gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar wensen.

Ik ben in 2008 met mijn blog begonnen en twijfelde eerst of ik het wel zou doen of niet maar ik ben blij dat ik het toch wel heb gedaan, want ik vind de contacten met mensen die je eigenlijk helemaal niet kent zo hartverwarmend. En er zijn zoveel creatieve dames bij die me ontzettend inspireren. Ik hoop ook in het nieuwe jaar weer van jullie blogs te mogen genieten!

Op het nieuwe jaar!!!!