dinsdag 28 juli 2009

Een regenachtige middag

Tja, en wat doe je op een regenachtige middag als de kinderen vakantie hebben? Dan ga je natuurlijk met brooddeeg aan de gang! Hartstikke leuk natuurlijk. Kinderen vinden het ook altijd erg leuk dat geboetseer met het deeg. Moeders deed natuurlijk ook fanatiek mee, want stel je voor dat je nog wat leuks voor in huis kunt maken van zo’n homp deeg. Nou, zie hier mijn resultaten hoor.

Een mooi dik stenen hartje. Ik heb hem grijs gespoten zodat ie een beetje steen achtig lijkt.

DSC01010

Ik heb hem in de schaal met de schelpenverzameling gelegd. Daar paste hij mooi tussen. 

DSC01009

Verder heb ik er ook nog een paar gevlochten kransjes bij gemaakt en een paar ophang hartjes.

DSC01011

DSC01012 

DSC01013

En ik heb ook een witte variant van het gevlochten kransje gemaakt. Die past mooi in de wit/creme hoek.

DSC01015

DSC01014

Nou, zoals je ziet blijven we aan het creatieven in de vakantie, en van het weer moesten we het toch niet hebben. Maar het schijnt deze week weer lekker weer te worden, dus misschien wordt het de rest van de week weer lekker naar het (buiten) zwembad. Prettige week verder!

dinsdag 21 juli 2009

Stolpje

Een tijdje terug heb ik een keer een leuk stolpje op een grijze betonnen voet gekocht. Ik was er gelijk weg van dat ik hem zag. Maar ik had eigenlijk aldoor net niet iets leuks voor eronder. En gister was ik lekker aan een grote schoonmaak in huis, en toen bedacht ik me opeens dat ik nog zo’n mooi antiek horloge van mijn oma had, en dat vond ik mooi om er onder te liggen. Mijn oma leeft helaas niet meer, dus dit is een mooi aandenken zo.

IMG_3435

IMG_3440

 

IMG_3442

 IMG_3441

 

IMG_3433

woensdag 8 juli 2009

We have a winner!!!!

De challange van mijn 100e post was niet een heel groot succes, maar er hebben er evengoed een aantal aan mee gedaan, en ik moet zeggen, de keuze aan acteurs die ze hadden waren echt super! Helemaal mijn smaak ook. Maar er kon er maar ééntje winnen, en dat is geworden………

DSC00975

Joost heeft me geholpen met een briefje eruit te trekken.

DSC00977

Gonda! Van The old and the beautiful !! Gefeliciteerd Gonda! Het pakketje komt zo snel mogelijk jou kant op.

KINDERFEESTJE JOOST

En afgelopen maandag had ik nog het kinderfeestje van Joost, die was 22-06 jarig. Ik wilde een keertje wat anders verzinnen voor een kinderfeestje, dus toen kwam ik via via op het idee om te gaan wadlopen. En het was ontzettend leuk!

IMG_3346

Ik had voor allemaal een rugtas gekocht en die gevuld met allemaal lekkers. De rugtas mochten ze na afloop mee naar huis nemen.

IMG_3347 

We hadden onze eigen gids mee, en die man kon ontzettend leuk en veel vertellen over het leven op het wad.

IMG_3351

De kinderen begonnen met het zoeken naar een mooie pootafdruk van een vogel, en daar gingen ze een gipsafdruk van maken. Die na afloop mee naar huis mochten.

IMG_3353

IMG_3357

IMG_3358 IMG_3360

Ze hingen aan zijn lippen als ie wat moois vertelden over de plantjes of diertjes die daar leefden.

IMG_3367 IMG_3375

We gingen ook op zoek naar kokkels en pieren in de prut.

IMG_3385 IMG_3377

Als je de kokkels rechtop in de blubber zette, zag je ze open en dicht gaan, en doormiddel van die beweging zakken ze weer de blubber in om zich te verstoppen voor de vogels. 

IMG_3399

IMG_3402

IMG_3406

We weten nu ook het verschil tussen een mannetje’s en een vrouwtje’s krab. Op de foto is het een vrouwtje, dat kun je zien aan het bijenkorfmodelletje onder op haar buik. Bij een mannetje is het een vuurtoren model.

IMG_3407

Na afloop konden ze onder de microscoop ook nog dingetjes bekijken (zeepokken, pieren e.d), en de gevonden pieren en garnaaltjes aan de vissen die ze in het aquarium hadden geven. Kortom, het was een ontzettende leuke en leerzame middag, en de kinderen vonden het ook hartstikke leuk.

Verder hebben we natuurlijk vakantie!! En dan moet er ook nog het een en ander geregeld worden. Onze jongens gaan alletwee over naar een nieuwe groep, dus moesten de juffen nog even bedankt worden. Lars heeft 2 juffen en Joost heeft er wel 3.

DSC00970 DSC00971

Ik had van die leuke bewerkte glazen schaaltjes gevonden en er lekker spekjes op gedaan.

DSC00972 DSC00974

En alles even netjes ingepakt. Nu dacht ik dat een een rol doorzichtig folie had gekocht, maar het bleek zilver van kleur, maar dat gaf het eigenlijk wel een gezellige uitstraling.

En dan hadden we ook nog de traktatie van Joost gehad op school. Die had ik eigenlijk een beetje simpel gehouden. Maar daardoor niet minder leuk. Ik had ergens deze vliegertjes gekocht, en er een lekker snoepje aan vast gebonden. Het zag er gezellig uit.

DSC00916

DSC00917

Op zich is het idee van de vlieger ook heel makkelijk zelf te maken met vilt, dus misschien een ideetje voor iemand?

DSC00920 DSC00919

Dus zoals je ziet is het op mijn blog wel een beetje rustig geweest, maar ik heb evengoed niet stilgezeten hoor.