woensdag 30 september 2009

Zelf gemaakt.

Het is natuurlijk wel leuk om drie honden in huis te hebben, maar de mand die we hadden (en dat was ook al een grote) was toch al snel te klein. Daarom heeft vriendlief een mooie hondenbak gemaakt. Daar moest natuurlijk wel een mooi kleed in, dus heb ik er met een stuk schuimrubber en een mooi stofje één gemaakt.

leuke spulletjes 021

Is het niet een plaatje? De honden waren er ook zeer blij mee, met zo’n zacht kussen erin.

leuke spulletjes 016

leuke spulletjes 017

Vorig jaar heb ik op een rommelmarkt zo’n mokkenrekje gekocht en ik had er tot op heden nog steeds niets mee gedaan. Had aldoor niet zoveel zin om hem te schilderen eigenlijk. Maar ik kwam hem weer tegen en toen heb ik hem grijs gespoten met een spuitbus verf die ik nog had. Nou, appeltje, eitje. Hij was zo klaar en staat mooi strak in de verf. Ik heb hem gelijk opgehangen en ook gelijk vol gehangen.

leuke spulletjes 043 leuke spulletjes 048

Het draadhartje met kralen heb ik vorig jaar een keertje gemaakt, en de hangglaasjes gewonnen met de bingo op school haha. Maar ze zijn wel leuk.

leuke spulletjes 044 leuke spulletjes 045 leuke spulletjes 046 leuke spulletjes 047

Voor de hobbyclub hier uit het dorp ben ik aan het gipsen geweest. We hebben malletjes en daar heb ik gipsen figuren mee gemaakt en die konden ze dan op de open middagen leuk beschilderen. Tja, en dan ben je toch bezig en ik vond in de kast nog een mal van een groot hart (eigenlijk voor chocolade bedoeld). Dus die ook maar volgegoten en zie daar, een mooi groot hart van gips. En die ook jawel weer met de grijze spuitbus gespoten. Touwtje erom en klaar.

leuke spulletjes 029

leuke spulletjes 030 

leuke spulletjes 031 

leuke spulletjes 033leuke spulletjes 032

vrijdag 25 september 2009

New stuff!

Ik kwam gister in de winkel van m’n zus (ma-d’r-liefjes), en die had net een lading nieuwe spullen binnen gekregen en LEUK!!!!

Ik kon me natuurlijk onmogelijk beheersen en heb alvast het een en ander mee genomen.

Als eerste deze leuke kaarten-ketting. Met pareltjes en draadvormpjes waar je je kaarten tussen kan schuiven. Leuk voor de kerst, maar ik hang hem nu al op hoor, vind hem zó leuk.

leuke spulletjes 001

leuke spulletjes 002

Het is op de foto misschien niet zo goed te zien, maar het is grof touw met hier en daar een kraal, en dan van die leuke vormpjes ertussen voor de kaarten (of foto’s oid).  

leuke spulletjes 004leuke spulletjes 003

leuke spulletjes 005

En dit fantastische stoffen hart met ouderwetse tekst erop. Gewoon leuk.

leuke spulletjes 008        leuke spulletjes 006

leuke spulletjes 007leuke spulletjes 009

 

En deze slinger vind ik ook zo schattig. Het is een hartjes slinger met stoffen en houten hartjes om en om. Is ie niet lief?

leuke spulletjes 013

leuke spulletjes 015

leuke spulletjes 014

 Deze rieten hartjes zijn ook zo leuk. Ze waren er in het groot en klein, open en dichte harten. Ik vond ze allemaal leuk, maar heb toch een keuze kunnen maken en heb voor deze twee gekozen.

leuke spulletjes 017 leuke spulletjes 018

Als laatste deze kerst slinger met om en om zinken en houten kerst figuurtjes. Ik hoop dat het op de foto een beetje goed te zien is. Hij is geweldig leuk.

leuke spulletjes 019

leuke spulletjes 020

leuke spulletjes 021 leuke spulletjes 023

leuke spulletjes 022

Een paar posten terug had ik het over een blog waar je een leuk lavendel zakje kon winnen, en wat denk je…….????

Ik had hem gewonnen!! Ik win eigenlijk nooit iets dus ik was zeer verrast en blij. Ik heb hem gelijk een mooi plaatsje gegeven. En er zat ook een mooie kaart bij.

leuke spulletjes 024

leuke spulletjes 026

leuke spulletjes 025

leuke spulletjes 027

 En dan zal ik ook nog even mijn aankoop laten zien van afgelopen zondag. Toen was ik met zus Elly naar een broccante winkel in Hoogwoud geweest. Naar a la Campagne. We hebben daar ook een paar Picasa meiden ontmoet Dees en Karin. Het was heel erg gezellig, en we kregen ook nog heerlijk te eten.

DSC01351

DSC01349

DSC01350

Het was heerlijk allemaal. Maar goed ik zou even laten zien wat ik daar gekocht had. Het is een kroon. Die wilde ik aldoor al graag hebben, maar kon er aldoor geen een vinden, en hier zag ik hem dus. Gelijk meenemen natuurlijk. En er thuis mee aan het frobelen geweest.

leuke spulletjes 028

leuke spulletjes 029

leuke spulletjes 030 leuke spulletjes 031

leuke spulletjes 033 leuke spulletjes 032

Nou, ik zou zeggen allemaal een prettig weekend!! En tot de volgende post!

donderdag 17 september 2009

Beetje blauw en naturel.

Ik ben altijd al gek op blauw geweest, en als ik dan bij mijn moeder in de Ardennen ben geweest (vakantiehuisje) en daar al haar mooie blauwe serviezen zie, dan krijg ik ook opeens de drang naar leuke blauwe serviesjes. Mijn keuken is wit van kleur, dus ik kan daar heel gemakkelijk met accessoires van kleur veranderen. De kast is ook wit, en daar heb ik nu dan weer een tijdje blauw. Ik was gister nog naar de kringloop en vond daar 2 setjes kop en schotels in het …… blauw. Dus die konden mooi bij mijn verzameling!

DSC01307

DSC01311

 DSC01309

DSC01306

DSC01312

DSC01314

De emaille zout, suiker en meel blikken had ik vorig jaar al in de Ardennen op een broccante gekocht. Wat zijn ze leuk he?

DSC01313

DSC01315

Maar zo ben ik ook altijd wel een naturel mens, ik hou eigenlijk van veel te veel dingen tegelijk; rood, roze, grijs, wit, bruin, creme, blauw. Best moeilijk hoor, want je wilt alle kleuren wel een plekje geven in huis. Maar goed, nu dan ook even een naturel hoekje. Op mijn eetkamertafel heb ik een etagére staan en die heb ik even opnieuw ingericht met een beetje neutrale kleurtjes. Ook wel weer leuk.

DSC01320

Oeps, ik zie nu dat mijn kaarsen toch wel heel scheef staan. Tijdens het foto’s maken had ik daar eigenlijk niet zo’n erg in. Nou ja, daar kijken we maar even doorheen.

DSC01319

De scheve kaarsen nog even in de herhaling. Maar, ze staan wel synchroon scheef haha.

DSC01321

DSC01323

 Even een paar zonnebloemen van hun blaadjes ontdaan, zo paste ze er beter bij. 

DSC01317

DSC01318 

En nog even een lege groenten pot opgeleukt met een label, muziekpapier, touw en kaarsjes. Hij staat nu nog alleen, maar ik maak er nog een vriendje bij, maar had toevallig nog even geen tweede groenten pot.

DSC01322