vrijdag 27 november 2009

Sint Nicolaas

pepernoten-rapen-patricia

sint

Sinterklaas is een leuke, gezellige traditie. En voor de kinderen een hele spannende tijd. ‘Zal ie wel komen?’, ‘zal ik wel wat krijgen'?’ Maar natuurlijk heeft de sint voor ieder kind wat meegebracht.

En dan al die lekkernijen die deze tijd met zich meebrengt. Heerlijk speculaas, pepernoten, schuimpjes mmmm.

En dan de pakjesavond….. luidkeels liedjes zingen, totdat er op de deur wordt gebonkt. En dan die blije kinderkoppie’s bij het uitpakken van de cadeautjes.

Wat zijn ze blij! En na afloop nog even heel hard met z’n allen:

DANK U SINTERKLAASJE !!!!

sinterklaas deco 002

Nog maar 8 nachtjes te gaan…….

sinterklaas deco 005

De schoenen zijn al een paar keer gezet……..

sinterklaas deco 003

Sinterklaas is er klaar voor……

sinterklaas deco 007

En zijn pieten ook………

*******************************************

Ik wil jullie allemaal een hele gezellige sinterklaastijd toewensen. Sorry dat ik even niet zoveel tijd heb om bij jullie gezellige posten te reageren. Ik kijk wel bij iedereen, maar kom er even niet aan toe om een berichtje achter te laten.

PRETTIG WEEKEND!!!!!!

vrijdag 20 november 2009

De stempels

Ik kreeg vraag naar de stempels en naar de uitwerking van de kersthangers uit mijn vorige post dus zal ik het hier even verder toelichten. De hangertjes zelf zijn heel simpel. Ik rol de DAS klei uit tot een dunne plak (net zo dik als je zelf wilt), en vervolgens steek je er met koekjes vormpjes de figuren uit (de vormpjes van de HEMA zijn erg leuk en even groter als die van de Action, maar je kunt ze ook door elkaar gebruiken, dan heb je groot en klein) en het voordeel van DAS klei is dat het zelfdrogend is, dus je legt ze gewoon een tijdje te drogen (weet niet precies meer hoe lang, maar dat zal wel op de verpakking staan). En als ze dan droog zijn kun je ze bestempelen. Ik heb onlangs hele mooie stempels gekocht. Het zijn wel clear stempels, dus niet op een houten blokje, maar het zijn 2 stempels in een koop. Het oude schrift en de muzieknoten.

Tekst en muzieknoten

En ik heb ze via internet besteld: http://www.stempelstudio.nl/N_frame.html?http://www.stempelstudio.nl/

Ik heb ze al voor diverse dingen gebruiks en vind ze heeel erg leuk.

Zo heb ik vorig jaar ook van die DAS figuren gemaakt en met een rode dunschrijver heb ik er figuurtjes op getekend. Was ook erg leuk.

015

Ik wilde 4 hartjes maken met N O E L erop maar ik zag nu dat ik dat project nooit heb afgemaakt. Mmmm, toch maar even doen dit jaar.

001

En zomaar nog even een paar kiekjes, ik was lekker aan de schoonmaak in huis en decoreer dan alles weer net even anders en daar moeten dan gelijk een paar fotootjes van gemaakt worden (herkenbaar?). Volgende post is Sinterklaas aan bod, ik moet mijn sinterklaas deco nog even van zolder halen *schaam*.

001                004005                                         

 

 

 

 

 

Prettig weekend alvast!

003

vrijdag 13 november 2009

Keuvelen en knutselen.

Nou, het keuvelen hebben we weer achter de rug. Het was bijzonder goed weer om te sint maarten dus de kinderen hebben het getroffen (de regen is ook wel eens met bakken uit de lucht gekomen). Even een impressie van de opbrengst:

001En dit was nog maar van 1 kind, dit was van de tweede:

002  We kunnen dus voorlopig weer vooruit met het eetwerk.

********************************************************

Ook ben ik nog aan het knutselen geweest, het was al weer even terug, maar ik had het voor mijn zus Marianne gemaakt, die ook regelmatig mijn blog leest, dus kon het er nog niet opzetten anders zou ze het al zien. Maar ze heeft het inmiddels ontvangen, dus nu kan ik jullie ook even mee laten genieten. Ze past wel eens op mijn jongens en vond dat ze wel even verwend mocht worden.

030

Ik had een leuke schaal met wat leuks gevuld, en daarbij had ik kerstboomhangertjes gemaakt van DAS. Sterren en hartjes en die heb ik bestempeld.

031

032

033

Ze was er heel erg blij mee, en ik moet eerlijk zeggen dat ik de boomhangertjes zelf ook wel heel erg leuk vindt geworden. Ik denk dat ik ze voor mezelf ook maar eens ga maken.

PRETTIG WEEKEND ALLEMAAL!!

dinsdag 10 november 2009

Broccante fair Berkhout

Afgelopen zondag was ik samen met vriendin Bianca naar de Broccante fair in het kerkje van Berkhout. Ik had via de weblog van Peet 2 vrijkaartjes gewonnen voor deze fair die zij organiseerd. Ik was er al eens eerder geweest en toen vond ik het ook al zo leuk, en nu was het weer heel gezellig. Allemaal leuke stands met de leukste spulletjes. Natuurlijk kon ik het niet laten om er wat te kopen, dus dat zal ik even met jullie delen.

Als eerste heb ik dit ontzettende leuke kertstboompje van stof gekocht. Het is zelf gemaakt door Peet van Naif nostalgie.

059 056

Daar kocht ik ook nog een leuke broccante vleesschaal met een blauw bloemetje erop. Daar was ik al een hele tijd naar op zoek, ik keek er op alle broccante markten in de Ardennen ook al naar, maar aldoor niet gevonden, en nu zag ik er zomaar een staan. Ik was er gelijk van gecharmeerd.

073074

Verder kocht ik her en der wat, geen oude meuk, maar wel leuke spulletjes. Zo kwam ik dit mooie raad kruis tegen van Braxton . Die vind ik zo leuk!

075 076 003 001

En nog een setje mooie nostalgische post kaarten. Er lagen een heleboel, en ik kon moeilijk een keuze maken, maar er toch een aantal uitgezocht.

081080Ook zag ik nog deze kralen slinger hangen. Je had verschillende modelletjes maar ik heb voor het bloemmodel gekozen.Gewoon leuk om ergens op te hangen.

006 007

005

Nou, dat was het wel zo’n beetje. Ik heb weer hele leuke ideen opgedaan en ga de volgende keer weer.

Allemaal heel veel plezier met Sint maarten (of zoals ze bij ons zeggen: Keuvelen) morgen!

Sint Maarten 2008 003

(plaatje van internet)