woensdag 27 mei 2009

Grutten in huis.

Het was vanmorgen echt zo’n dagje om even lekker in huis te grutten.

Ik had ook wel een beetje de schoonmaakkriebels en ook zin om wat kastjes leeg te halen en op te ruimen.

Maar eerst nog wat nieuwe aankopen. Dit leuke eieren mandje en deze ontzettend gave blikken heb ik bij mijn zus van Ma-d’r-liefjes gekocht. Ik heb in de eierenmand nu lekker geurende zeepjes gedaan.

DSC00823 DSC00822

En die blikken, daar was ik gelijk weg van dat ik ze zag. Kijk eens wat een leuke nostalgische afbeeldingen daarop staan.

DSC00826

DSC00825 Verder had ik van de week een paar kunst magnolia bloemen gehaald, die vond ik zo decoratief en mooi, en lekker makkelijk natuurlijk want ze blijven gewoon mooi en als ik ze even zat ben haal ik ze gewoon weer een tijdje weg. Maar voorlopig staan ze er nog wel even.

DSC00824

 DSC00827

 En dat ik de kast aan het schoonmaken was, was ie gelijk al in beslag genomen door floortje. Ze vond het wel een lekker plekje.

DSC00805 En ze was ook niet van plan om er weer gauw uit te komen.

DSC00810

Ook heb ik nog wat koffiemelk flesjes gevuld met mooie groen-creme rozen. Met dank aan de buuf voor de flesjes, want zelf gebruiken wij geen koffiemelk.

blog3

 Ook nog even mooie collage gemaakt van wat spulletjes in de kast. Ik heb 2 glazen bokalen gevuld met drijfplantjes, een blikken lantaarn met een paar vaasjes (kunst) ranonkels, en ik heb nog een nieuwe betonnen plaat met paardenafbeelding gekocht (onder in het midden). Ik ben nou eenmaal gek op paarden, en vind hem zowiezo mooi.

blog2

17 opmerkingen:

G-style zei

hallo,
wat een mooie collages heb je gemaakt , wat heerlijk ook dat je zin had aan schoonmaken ,ik moet me er steeds toe zetten en doe eigenlijk te weinig aan schoonmaken vind ik zelf.
Prachtige blikken zijn dat en dat eiermandje heb ik ook al een hele poos , die staat in de keuken ,ik heb er eieren in gedaan maar zeepjes kunnen ook zie ik al wel bij jou.
groetjes Gea

Mayflower zei

Hoi Antoinette, wat een werklust heb je, ik moet me er ook steeds toe zetten, was eerst van de week maar eens druk in de tuin bezig geweest. Je heb een paar prachtige nieuwe aanwinsten, je blikken vind ik echt geweldig, mooi met die nostalgische plaatjes en je eiermandje is ook heel mooi, je kan er zoveel leuke dingen in opbergen. En ach wat een snoes dat kleine hondje van jullie.
Je heb weer prachtige collages gemaakt.
Fijne dag nog en groetjes, Mea

theeleuten zei

Geef effe wat van die schoonmaakzin door aan mij....ik moet eens alle keukenkastjes soppen,maar helaas geen zin....het ziet er bij jou picobello uit hoor!!
Leuk die waterplantjes,doe ik ook vaak in de zomer in de vaas...staat zo leuk!!

Groetjes Evelien

Manuela zei

wat heb je gave aankopen gedaan...tja je zus heeft een erg leuke winkel...(ben er een keer geweest)
en nu lekker genieten!!

groetjes

casa nostra zei

die blikken en eiermandje zijn supermooi! en de flesjes met rozen staan ook erg gezellig. hopelijk komt bij mij de schoonmaakzin binnenkort ook eens naar boven, want sinds de blogs schiet er dat nog wel eens bij in, hoewel ik vandaag wel de ramen gewassen heb en de spullen op het keukenrekje eens allemaal afgewassen heb (en vanmorgen nog gewerkt), dus het begin is toch wel gemaakt.

Cindy at her Country Home zei

Heel gezellig Antoinette, wat een leuk idee die glaasjes met bloempjes in de lantaarn! Verliefd op de eiermand en je zeepjes probeer ik steeds te ruiken..hihi. Het zal heerlijk geuren zo bij je. Kan je mij een keer vertellen hoe je zo'n collage maakt? Hartengroetje van Cin X

Elly zei

Leuk hè, die eiermand (heb 'em zelf ook, haha!) en die blikken zijn echt snoezig, ik vroeg me al af waar ze gebleven waren, maar toen zag ik ze bij Linda boven op de plank staan, tja toen wist ik natuurlijk genoeg!
Lekker ding hoor, jullie Floortje! Wel een heel verschil met die barreltjes van ons! En kan je me wat schoonmaak energie sturen????

The Old and the Beautiful zei

Wat heb je het allemaal weer lekker schoon en leuk ingericht.
En die koffiemelk flesjes zijn multi inzetbaar he? ;-)

Groetjes,
Gonda

LiLi M. zei

Heerlijke aanwinsten weer! En wat ben je weer lekker aan de slag geweest! Ik kom daar nooit zo aan toe aan het doen van de kasten en dat is maar beter ook, want meestal ben ik het halverwege zat en is het overal een troep, dan maar beter troep in de kast, deurtje dicht, opgeruimd!

my day zei

Hoi Antoinette,
heerlijk hoor de schoonmaak kriebels hebben, alles weer opgeruimd en lekker fris.Vind je blikjes erg mooi en het draadmandje ook.Leuk ook met de zeepjes erin.
fijne dag,groetjes Ingrid.

I. zei

Netjes, hoor, die kast ;-) Ik kan er toch ook van genieten om eens alles uit te soppen.
Maar decoreren is natuurlijk nog fijner!
Fijne avond nog!

rosabeer zei

Wat een leuke en gezellige post heb je ervan gemaakt. De koffiemelk flesjes zien er zo leuk uit. En ook je nieuwe aankopen zijn weer een aanwinst.
groetjes en een heel fijn weekend.

tons zei

O.O. wat een leuke dingen weer allemaal! Mooie en gezellige Pinksterdagen toegewenst. Tante

Roberta Granada zei

Hi, I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

Bellavien zei

hahaahha... ik moet zeggen de uitdrukking "grutten in Huis" !?!?!?!!? komt me niet bekend voor hahaahh... maar ik vind dat je het leuk gedaan hebt met een mooie fotoimpressie en een prachtige eigenwijze floortje, wij hebben hier net zo 1tje rond lopen. Fijne dag.

Anoniem zei

Je hebt weer heel wat leuke deco-hoekjes gemaakt zeg !! Wat een inspiratie... en die foto van Floortje in de kast vind ik helemaal super !!!
Fijne week nog, Janneke.

English style zei

Hoi Antoinette,

Leuk dat je even op mijn blog bent langs geweest!
heb me net als volger aangemeld, hoef ik ook niks meer te missen...
wat een leuke aanwinsten heb je gekocht, die blikken !! wat een schatjes, leuke afbeeldingen staan erop.
Ik kom nog even terug m de rest van je blog te bekijken, heb het nu even vluchtig gezien, maar het smaakt naar meer hihi
groeten en een fijne dag !
Yvonne