woensdag 8 juli 2009

We have a winner!!!!

De challange van mijn 100e post was niet een heel groot succes, maar er hebben er evengoed een aantal aan mee gedaan, en ik moet zeggen, de keuze aan acteurs die ze hadden waren echt super! Helemaal mijn smaak ook. Maar er kon er maar ééntje winnen, en dat is geworden………

DSC00975

Joost heeft me geholpen met een briefje eruit te trekken.

DSC00977

Gonda! Van The old and the beautiful !! Gefeliciteerd Gonda! Het pakketje komt zo snel mogelijk jou kant op.

KINDERFEESTJE JOOST

En afgelopen maandag had ik nog het kinderfeestje van Joost, die was 22-06 jarig. Ik wilde een keertje wat anders verzinnen voor een kinderfeestje, dus toen kwam ik via via op het idee om te gaan wadlopen. En het was ontzettend leuk!

IMG_3346

Ik had voor allemaal een rugtas gekocht en die gevuld met allemaal lekkers. De rugtas mochten ze na afloop mee naar huis nemen.

IMG_3347 

We hadden onze eigen gids mee, en die man kon ontzettend leuk en veel vertellen over het leven op het wad.

IMG_3351

De kinderen begonnen met het zoeken naar een mooie pootafdruk van een vogel, en daar gingen ze een gipsafdruk van maken. Die na afloop mee naar huis mochten.

IMG_3353

IMG_3357

IMG_3358 IMG_3360

Ze hingen aan zijn lippen als ie wat moois vertelden over de plantjes of diertjes die daar leefden.

IMG_3367 IMG_3375

We gingen ook op zoek naar kokkels en pieren in de prut.

IMG_3385 IMG_3377

Als je de kokkels rechtop in de blubber zette, zag je ze open en dicht gaan, en doormiddel van die beweging zakken ze weer de blubber in om zich te verstoppen voor de vogels. 

IMG_3399

IMG_3402

IMG_3406

We weten nu ook het verschil tussen een mannetje’s en een vrouwtje’s krab. Op de foto is het een vrouwtje, dat kun je zien aan het bijenkorfmodelletje onder op haar buik. Bij een mannetje is het een vuurtoren model.

IMG_3407

Na afloop konden ze onder de microscoop ook nog dingetjes bekijken (zeepokken, pieren e.d), en de gevonden pieren en garnaaltjes aan de vissen die ze in het aquarium hadden geven. Kortom, het was een ontzettende leuke en leerzame middag, en de kinderen vonden het ook hartstikke leuk.

Verder hebben we natuurlijk vakantie!! En dan moet er ook nog het een en ander geregeld worden. Onze jongens gaan alletwee over naar een nieuwe groep, dus moesten de juffen nog even bedankt worden. Lars heeft 2 juffen en Joost heeft er wel 3.

DSC00970 DSC00971

Ik had van die leuke bewerkte glazen schaaltjes gevonden en er lekker spekjes op gedaan.

DSC00972 DSC00974

En alles even netjes ingepakt. Nu dacht ik dat een een rol doorzichtig folie had gekocht, maar het bleek zilver van kleur, maar dat gaf het eigenlijk wel een gezellige uitstraling.

En dan hadden we ook nog de traktatie van Joost gehad op school. Die had ik eigenlijk een beetje simpel gehouden. Maar daardoor niet minder leuk. Ik had ergens deze vliegertjes gekocht, en er een lekker snoepje aan vast gebonden. Het zag er gezellig uit.

DSC00916

DSC00917

Op zich is het idee van de vlieger ook heel makkelijk zelf te maken met vilt, dus misschien een ideetje voor iemand?

DSC00920 DSC00919

Dus zoals je ziet is het op mijn blog wel een beetje rustig geweest, maar ik heb evengoed niet stilgezeten hoor.

13 opmerkingen:

Bonjade zei

Ik zie het je bent druk bezig geweest.

Wat een prachtige traktaties. Ik had graag meegedaan met je give-away maar ik heb geen favo acteur....snif......
Maarre, gonda van harte.
Fijne dag

The Old and the Beautiful zei

WHAUWWWWWW......ik heb alweer een Give-away gewonnen. Gelukkig in de liefde én in het spel...hahahha. Vind het geweldig hoor.
Vind trouwens je idee om te gaan wadlopen ook heel erg origineel voor een verjaardag. Heel leerzaam en toch ook spannend voor kinderen.
En de traktaties waren misschien dan wel simpel maar daarom niet minder vrolijk en leuk om te zien hoor.
Nou fijne week verder hoor.
Groetjes,
Gonda

Manuela zei

kijk jullie gaan wadlopen en ik leer nog eens wat hahahaha...leuk dat die kinderen het zo leuk hebben gehad,dat vergeet je ook niet zomaar....
die traktatie ziet er hartstikke gezellig uit!!!!!
`
ben twee weken geleden nog bijje in het dorp geweest naar de huis en tuin markt...was hartstikke leuk!als ik weer een post schrijf dan lees je het wel...

groetjes!!!

theeleuten zei

Wat een leuk idee dat wadlopen,lijkt mij erg leuk als feestje....En leuke traktaties heb je gemaakt...je bent weer lekker bezig!!

Groetjes Evelien

lia zei

Joh, wat een leuk idee dat wadlopen. Heb het vroeger ook eens gedaan, toen we op vakantie in Ameland waren. Lang geleden maar weet het nog goed. En die traktaties waren ook al leuk. Voor mij geen kinderfeestjes meer.

groetjes Lia

tons zei

Antoinette, wat leuk dat wadlopen!, een heel goed idee, misschien voor mij ook leuk om met de kleinkinderen te doen, als ik aan het eind van de maand in Holland ben. Kun je mij het adres geven a.j.b.? Je bent wel kreatief bezig geweest met al die kadootjes, hartstikke leuk om zo de juffen en de kinderen te verwennen, groetjes Tante

I. zei

Dat lijkt me leuk, dat wadlopen. Ik heb er al veel over gehoord, maar nog niet gedaan, hier in België! Zondag gaan we een dagje naar zee, lekker uitwaaien en mosseltjes eten op de dijk!
Die boeken van H.Van Royen lijken me ook wel de moeite. Ik ga er eens ééntje kopen, denk ik.
Fijn weekend!

LiLi M. zei

Hee!Je bent lekker bezig geweest! Dat wadlopen is een goed idee zeg! En je tractatie is ook leuk geworden. Ik schreef je al dat ik dacht geen tijd te hebben voor je challenge, jammer, wel vind ik Hugh Packman ook de leukste van dit moment. Ik zag hem in Australia mmmmmmmm.
Ik kwam hier eigenlijk om je uit de droom te helpen. Niet alles dat ik fotografeer op de markt gaat mee naar huis, ook al is het nog zo leuk, zoals dat postkantoortje, dat gewoon in Amsterdam is gebleven. Daar kocht ik alleen een bisquit poppetje, dat is ongeveer 5 cm. groot, dat kan ik altijd nog wel kwijt. Verder koop ik nog al eens een cadeautje voor iemand, gewoon, voor een swap of een give away. Maar omdat meer mensen mij vroegen waar ik alles laat, zal ik daar de volgende keer eens aandacht aan besteden. Stay tuned & een fijn weekend!

English style zei

Wat een leuke give away ! (die had ik ff gemist:-) Gonda van harte meid !
Wat een super leuk kinderfesstje is dat geweest zeg, dat zouden mijn kids helemaal geweldig hebben gevonden, maar helaas is de zee voor ons erg ver weg (wij moeten het met Veluws wild doen, wat ook heel mooi is)
leuk om het verschil te leren tussen een vrouwtjes en mannetjes krab.
vonden de kinderen vast heel geslaagd of niet ? en dan ook nog zo'n leuke rugtas mee, echt een super idee !
net als je leuke traktaties !
je bent echt lekker bezig geweest !!
Fijne vakantie gewenst!!!
Groetjes Yvonne

het lieveheersbeestje zei

Wat een gezellig kinderfeestje! Geweldig! Hier hebben we natuurlijk geen wad of zee, maar hier is een doe-pad in het staatsbos en dat doen ook veel mensen met kinderfeestjes. En wat een geweldige tractaties heb je weer gemaakt, die kinderen en juffen zullen wel heel erg blij zijn als jullie kinderen jarig zijn, haha!
Grappig dat jullie ook kleding doorgeven. Ik krijg ook regelmatig zakken vol dames kleding van mijn zus, maar ik pas alleen de tops. Helaas is haar zoon wel een jaar jonger als onze jongste, maar hij is evengroot, dus die vlieger gaat hier niet op, maar wie weet, misschien wordt hij nog wel heel veel langer als ons kleine smurfje...
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Elly zei

Hmmm.... met Joost moet ik nog even een hartig woordje spreken, hahaha!!! Ik dacht dat ik z'n aller- allerliefste tante was!
Nou die illusie is ook weer de kop ingedrukt!
Gaaf kinderfeestje trouwens! Had voor Tim eigenlijk ook weleens leuk geweest, maar ja, die is nu brugpieper, dus nu kan het natuurlijk écht niet meer! Gezellige tractatie, daar kon ie mee aankomen!

Anoniem zei

hallo twa,

je stolpje met deko is hell erch mooi.

grootjes conny

Anoniem zei

waar heb je dat wadloopfeestje gedaan?