woensdag 25 augustus 2010

Vanaf het water.

Vanaf het water ziet nederland er toch weer heel anders uit! Mike en ik hebben namelijk een groter bootje gekocht. Met ons vorige bootje (klein motor bootje) zijn we eigenlijk niet verder als het dorp geweest, maar nu hebben we echt een bootje waar je lekker een dagje mee weg kan gaan. Zo ook gelijk onze eerste vuurdoop. De boot moest al varende uit Amsterdam vandaan    komen. Dus met vaarkaart en goed gevulde koelbox zijn we ‘ s morgens vroeg naar A’dam gebracht. Wat een belevenis zeg! En het ziet er vanaf het water ook zo gezellig uit.

Het IJ.

Boot ophalen 001

De boten voor de sail lagen nog aangemeerd , we gingen gelukkig heel vroeg weg zodat we niet tussen de boten van de sail kwamen te zitten, want we hadden nog een lange reis voor de boeg.

Boot ophalen 002

Het centraal station van A’dam.

Boot ophalen 004

De kids waren heel erg zoet in de kajuit.

Boot ophalen 005 

Ook moesten we voor het eerst door een sluis, nog nooit gedaan dus best wel spannend hoor.

Boot ophalen 011

Vooral Zaandam is erg leuk om langs te varen met z’n oude gebouwen.

Boot ophalen 022

Boot ophalen 023

Boot ophalen 025

En natuurlijk met zijn molens.

Boot ophalen 021

        Al met al was het een hele leuke tocht waar we uiteindelijk 10 (!) uur over hebben gedaan, maar het was zeer de moeite waard en super gezellig. Ik bedenk me net dat ik niet eens foto’s van de boot zelf heb genomen, maar die komen vast nog wel een keertje.

Groetjes  ♥Antoinette♥

15 opmerkingen:

Bonjade zei

Oh zeg bofferd.........
Dat is toch nog echt een droom van me....een mooi bootje.....zwijmel.....
Fijne dag

Passione Helena zei

Wat een ervaring! Geweldig lijkt me dat!

Het zal zeker een heel ander gevoel geven, wanneer je het op het water beleefd.
Gefeliciteerd met jullie nieuwe boot!

Nog veel vaarplezier en hopelijk nog meer van deze mooie foto's!

Fijne dag,
Lieve groet, Helena

Kom Achterom zei

ooh wat lijkt me dat heerlijk relaxed zo op het water!1 moooi zeg je foto's
Het ziet er inderdaad heel anders uit vanaf het water.
heerlijk ik heb genoten hoor van je post
fijne dag
Yolanda

Franse Lelie zei

wat een leuk tochtje en dit is nog mar t begin! Lieve groet

gewoon gezellig zei

Wat heerlijk! En wat is ons landje mooi hè?
Groetjes Hilde

lia zei

Leuk hoor, maar nu heb je ook wel meteen een goede vuurdoop gehad. Met sluis en al.

Veel vaarplezier.
groet Lia

little sweet things zei

Heerlijk zo'n boottochtje, ik hoop voor jullie dat het weer iets beter wordt dan kunnen jullie er nog even lekker van genieten.
Mijn man, dochter en ik hebben vorig jaar een kano tochtje (tocht) gemaakt rondom Waarland, nou ik wist niet dat Waarland zo groot was. Er kwam geen einde aan, en alles leek op elkaar, pas toen ik de trein langs zijdewind zag gaan werd ik weer een beetje vrolijk, het einde was in zicht. Uit eindelijk zijn we 4 uur bezig geweest(haha nooit meer dus)

Veel plezier met de boot en groetjes Sas

Nieneke zei

Wat leuk!! Wij hebben zelf sinds kort een kleintje voor door het dorp, maar mijn ouders hebben al jaren een plezierjachtje....en dat is zo leuk om mee mee te varen...vanaf het water ziet de wereld er heel anders (lees: groener, mooier) uit!! Geniet ervan! En kom maar op met die boot-foto's...
Groetjes, Nieneke

Mayflower zei

Wat heerlijk zo'n dagje varen, je ziet dan alles van een andere kant. Veel vaarplezier.
Lieve groet, Mea

Sylvia zei

Zo te zien hebben jullie een leuke boottocht gehad !
En wat een mooie spulletjes heb je in België gevonden. Wij waren zondag op een brocantemarkt in Temploux (ook in het Waals gedeelte), ik heb daar mooie oude postkaarten gevonden.
Alvast een fijn weekend,
Sylvia

Bizzy @ home zei

Wat super zo'n boottochtje....wij hadden tot vorig jaar ook een boot maar ik werd er erg gestresst van. Er was dan ook altijd wel iets mee aan de hand. Het varen zelf is wel heerlijk maar alles wat er bij komt.. Lef hoor, om vanuit Amsterdam weg te varen.
Groetjes, Renny

Anoniem zei

Wat gaaf zo`n boot,lijkt mij echt genieten,vooral als je er ook in kunt slapen en je ziet veel meer,vind ik dan tenminste,eerst hadden wij ook een simpel bootje en hadden vaarverbinding naar de Reeuwijkse plassen,heerlijk,wens je een fijne week,lieve groet Joke.

Anita zei

Wat een lef om zo meteen met een nieuw en onbekend bootje al zo'n rit te maken.Je hebt meteen de vuurdoop gehad.Bedenk me net komt er of is er ook nog een andere doop geweest ,je weet wel die met bubbeltjes?Of doe je dat met alleen mega- maat boten?
Wens je heel veel plezier met al de bootochtjes die je nog gaat maken.
Las in je vorige postje dat je het erg leuk hebt gehad in de ardennen.Het is daar ook prachtig.Wij zijn er vorig jaar geweest.Dit jaar engeland,was fantastisch.Over lef gesproken,links rijden (manlief ooit gedaan 20jaar geleden)Maar nu,de mensen veel drukker en minder aardig in het verkeer .Maar toch we hebben het gered en niet een keer verkeerd gegaan.Veel gezien en gedaan.
Fijne week en zal duimen voor lekker weer om te varen.Groetjes Anita

Bizzy @ home zei

Hoihoi,
Mijn winkeltje is alweer dicht, mensen willen het blijkbaar toch met eigen ogen zien en voelen, zulke spulletjes. Ach, het was gratis en een probeersel. En soms kwam er een bestelling als ik gewoon megadruk was. Dan is het niet echt voor het plezier meer. Maar als je niet wint...mail je me nog maar een keer, voor een klein prijsje wil ik ze best aan je verkopen.
Groetjes, Renny

Karin zei

wat een gezelligheid hier..ik ga je volgen..leuk!
Groetjes van Karin (Mooi)