dinsdag 30 augustus 2011

Ik heb een tic

Ik heb een behoorlijke tic. Ik ben namelijk gék op servies. Hoofzakelijk borden. Het liefst in het rood of blauw. Ik heb er ondertussen al heel wat, maar elke keer als ik in de Ardennen over een brocante markt loop gaan mijn ogen langs de marktkramen om te kijken of er niet nog een leuk bordje tussen de andere spulletjes ligt. Zo heb ik de laatste vakantie ook weer wat aanvulling gescoord. Maar daardoor heb ik het hele huis om moeten gooien want ik kon het allemaal niet meer kwijt.

brocante zomervakantie 2011 008

Dus mijn rode spulletjes die eerst in de keuken stonden zijn verhuisd naar de kast in de kamer.

brocante zomervakantie 2011 009

Zo’n leuke schaal, die moét ik dan gewoon hebben.

brocante zomervakantie 2011 010

En nog zo’n mooie schaal, daar word ik gewoon blij van als je die vindt.

brocante zomervakantie 2011 011

En zo’n lief ontbijtbordje met spuitmotief ook weer leuk.

brocante zomervakantie 2011 013

Ik kwam Jezus ook nog tegen en die paste qua kleur ook bij de rode spulletjes. Hij mist alleen 1 hand maar ik was toch erg gecharmeerd van hem.

brocante zomervakantie 2011 015

En een prachtige vleesschaal met theepot met een rozenmotief (van boch).

En door het rood naar de kamer te verhuizen kreeg het blauw in de keuken iets meer ruimte, hoewel het daar ook weer passen en meten was met de nieuwe aanwinsten.

brocante zomervakantie 2011 016

Deze mooie grote borden met een allerliefst rozen motief.

brocante zomervakantie 2011 017

En er moest ruimte gemaakt worden voor deze sausiere, die ik samen kocht met een groot bord in hetzelfde motief maar ik zie nu dat de vleesschaal erbij op de foto staat, maar die had ik vorig jaar al eens gekocht, maar het is wel hetzelfde motief.

brocante zomervakantie 2011 019

Ooo, en dit bord vind ik ook helemaal geweldig, je begrijpt wel waarom.

brocante zomervakantie 2011 020

En wat dacht je van dit mooie grote bord met spuitmotief? Daar loop je toch niet aan voorbij?

brocante zomervakantie 2011 021

Nog een paar bordjes met saksisch motief ook errug leuk!

brocante zomervakantie 2011 022

E gewoon nog een stapeltje bordjes omdat ze zo leuk zijn, en ik er toevallig al een paar van had.

002

Het keukenrekje was rood maar dat heeft ook plaats moeten maken voor het blauw. (wat hierin staat had ik al hoor).

brocante zomervakantie 2011 018

En even wat nieuwe plantjes gezet in de dekschaal die ik ook al had en ik vind hem nog steeds heel erg leuk.

Dan nog even een update over Swiebertje. Wij dachten zelf te zien dat het een vrouwtje was, maar de dierenarts kon ons vertellen dat zij een hij was!  En hij was helemaal goedgekeurd door de dierenarts. Hij heeft wel een wormenkuurtje gehad.  Nu een week later vinden we dat ie toch wel een beetje een dikke buik heeft dus we gaan vandaag even bellen of dat wel goed is.

Maar verder is een een ontzettende lieverd!

fietsen MP 006

Groetjes Antoinette

9 opmerkingen:

Mirjam zei

Hallo Antoinette,
Wat heb jij veel mooie spullen gevonden in de Ardennen. Wij waren in Bretagne, en daar slechts 1 brocantemarkt gevonden met alleen maar vieze spullen. Het zag er niet zo aantrekkelijk uit allemaal, dat was wel jammer.
De andere markten die waren aangekondigd waren allemaal of net geweest of pas over een aantal dagen, en wij waren met een rondreis bezig....!
Fijn dat Swiebertje is goedgekeurd door de dierenarts.. Dat zij nou toch een hij is.... Haha...
Heel fijne dag gewenst,
Groetjes,
Mirjam

Goud en Zilver zei

Het ziet er allemaal prachtig uit.
Maar je moet er wel plek voor hebben.
Het zijn ook precies mijn kleuren, geweldig dus.
En wat is het toch een schatje.

Groeten Herma

Home and Lifestyle zei

Ohhh...wat heb je veel servies zeg en het past ook allemaal zo goed en mooi bij elkaar! Het ruimte-probleem is heel herkenbaar, deze week wil ik er hier ook even flink met de bezem doorheen!

Lieve groet, Ingrid

It's me zei

Achhhh daar is IE weer !! hihih!!..eh helpt het als ik je vertel dat wij hierheen verhuist zijn omdat het servies niet meer paste....???...er staan 4 kasten propvol in de huiskamer...en de kast die bedoeld was voor keukenspullen.....staat ook met twee planken helemaal vol !! okee ik zeg eerlijk ik verkoop ook wel wat nu via mp......sjuchtttt...dussss.....het kan erger....liefs van mij...xxx...

Pierelantijntjes zei

Tjonge Antoinette, wat heb jij een prachtig serviesgoed van rood en blauw zeg! Ik vind dat spuitwerk echt zo ontzettend mooi! Het staat allemaal suopergezellig zo bij elkaar hoor!
Wat een droppie is Swiebertje toch!
groetjes van Ester

Anita zei

Wat een onwijs nare tic is dat toch Antoinette!!!Ik weet zeker dat je er niet van wil genezen want het is veel te leuk als je op een brocante markt loopt en je hart maakt een sprongetje van al het moois dat je ziet.Meestal ook nog leuk geprijsd dus maak pret!!Ik heb jammer genoeg in Engeland op vakantie niets brocants kunnen scoren.Wel een paar hobbyboeken voor nieuw inspiratie!
Groetjes Anita

Miranda zei

Wat een heerlijke tic ;) En fijn dat je je dan helemaal uit kunnen leven op de rommelmarkten in België en de meest prachtige spullen weer thuiskomt. Ik heb genoten van je verzameling!

Groeten, Miranda

Elly-My Everyday Things zei

Hééé Twaatje! Wat ziet het er weer smurfig uit bij je! Je bent maar weer druk aan het smurfen geweest met al je nieuwe spulletjes. Woehahahaha... lekker flauw hè! Maar ff serieus: je kast is helemaal leuk zo, lekker fris en gezellig met al dat rood. Als je het nog eens zat wordt weet je waar je het heen kunt brengen hè!
Liefs van je zus!

Huis, Tuin en Quilt zei

Wat is Swiebertje een dotje zeg, en wat opgeknapt! Ik heb je laatste post gemist, ff gauw gelezen net, en wat hebben jullie hem weer goed opgelapt zeg!!!
En je servies is weer helemaal leuk, rood heb ik wat minder mee maar dat blauw.... geweldig!

Groetjes Susan.