maandag 3 november 2008

Nieuwe grutjes, knutsels en fotw.

Ik zou nog even mijn knutsels en findings uit de Ardennen laten zien, en ik ben daar ook lekker wezen shoppen. We waren in een grote bouwmarkt, en daar hadden ze tot mijn verbazing een hele mooie grote kerstshow! Wat een leuke spulletjes allemaal. Ik was van plan om niets te kopen, maar ik kon me niet meer in houden dus heb ik toch maar een paar leuke dingentjes mee genomen. Ze zullen ongetwijfeld ook wel hier in Nederland te koop zijn, maar voor het geval dat niet zo was heb ik ze daar toch maar gekocht. Ik heb een aantal mooie kerstballen gekocht.En ik kwam nog een paar hele gezellige dingentjes in het rood-wit tegen dus had ik maar besloten dat mijn keuken deze kerst rood met wit word. Een paar leuke hartjes, een stelletje rendieren en nog een vilten paddestoel. Die laatste had ik ook meegenomen als voorbeeld om hem zelf na te gaan maken. Ik vond hem erg schattig.

Mijn Findings Of The Week van deze week zijn eigenlijk vondsten die ik vorige week al gekocht had, maar toen kwam ik er niet aan toe om ze te laten zien. Het zijn er maar een paar, maar ik ben er wel superblij mee. Als eerst de kaars-kerstboomknijpertjes. Ik zag ze al in menig webwinkeltje en blog voorbij komen en vond ze wel heel erg leuk, en nu zag ik ze op een rommelmarkt in de Ardennen. Ze zijn echt oud, en ik vind zesuper gaaf.

Verder ook nog een oude onderzetter en een hele oude schuimspaan. Ik was er al een tijdje naar op zoek maar kon ze nergens vinden (of heel duur). En nu werd mijn geduld beloond. Leuk zijn ze he? Verder had ik ook nog een mooi schilderij lijstje gekocht, maar die ga ik eerst nog schilderen en er wat leuks mee doen voor ik die op mijn blog zet. En ik had ook nog een bundel met ijzeren kledinghangers gekocht. Daar kun je zo leuk een hartjes hanger van maken. Van de hangertjes heb ik ook geen foto gemaakt, want iedereen weet wel hoe kledinghangers eruit zien toch?


Ik ben op vakantie ook nog even lekker aan het knutselen geweest. Ik had een strokrans mee genomen, en ik heb daar in de tuin en in het bos leuke mossen en andere mooie materialen gezocht en daar de krans mee versierd. Ik vind hem zelf heel gezellig geworden. Het zijn herfstmaterialen, maar het geheel geeft al een beetje een kerstsfeertje.En ze hadden in de Ardennen in de supermarkt toetjes staan in van die kleine schattige glaasjes, en daar zag ik natuurlijk wat leuks in. Dus toetjes gekocht, kids blij met de inhoud en moeders blij met de verpakking. Ik had nog mooi kant liggen thuis, dat eromheen gedaan en kijk eens wat een gezellig resultaat.


Posted by Picasa

12 opmerkingen:

Elly zei

Hûh, er komt vast nog meer bij je post (mis de fotw!)! Ik kom straks wel weer even kijken! Deze potjes zijn trouwens schattig! Ik zal je straks weer bij m'n post zetten!

Elly zei

Ha, ik dacht al! Maarre.... leuke fotw hoor! En toch een beetje rood erbij???? Tja, ik ben d'r gek op dat weet je! Die vilten kersthangertjes zijn enig zeg! Ik denk dat ik ze ook maar ga bestellen! (Fam Kloosterman gaat nog richting Ardennen hoorde ik!)

Bleu Cottage zei

Hoi hoi,
Mooie spulletjes gescoord.
Die (toetjes)potjes zijn leuk...
Ik heb 3weken lang in Frankrijk yochurt gegeten om die potjes te verzamelen.
Mijn man verklaarde me voor gek om lege potjes mee naar huis te sjouwen.
Maarrrr jij snapt 't wel denk ik :)
gr Cobi

LiLi M. zei

Hahaha die Cobi! Nou ik heb die potjes ook hoor! Hier hebben ze trouwens bij Albert Heijn een maatje groter met crème brûlée erin als ik het me goed herinner. Die 2 maatjes combineren prima! Goed geslaagd weer! Nostalgische keukenspulletjes zijn altijd leuk. Rood met wit geeft een prima kerstsfeertje!

Pien zei

Leuk die potjes met het kant.
Ik heb ooit uit Spanje van die Danone potjes meegenomen en met vogelzand gevuld en een waxinelichtje er. Ze zijn echt leuk hè.

casa nostra zei

groot gelijk dat je het gekocht hebt. straks ben je er naar op zoek en dan vind je het niet. die kaarsenknijpertjes zijn wel heel apart en voor de rest zijn het ook weer mooie spullen die je gekocht hebt.

het lieveheersbeestje zei

Wat een leuke spullen heb je weer bij elkaar gescharreld! En die krans is echt heel mooi geworden...

Cindy zei

Hallo Antoinette,

Ik las dat je een bezoekje had gebracht op m'n log! Natuurlijk vind ik dat helemaal leuk als je me bij je favorieten zet. Inmiddels dus jou blog ook gelezen en wat is dit LEUK! Ook zo gezellig en daar hou ik van, voeg je nu even bij mij toe. Hoop dat we vaak bij elkaar langs komen,

Liefs en een hartengroet van Cin X
http://cindycountryhome.blogspot.com

Anoniem zei

Hoi, eindelijk even tijd om op jou blog te kijken, je nieuwe aanwinsten zijn helemaal super. Leuk altijd he om van vakantie spullen mee te nemen.

groetjes en tot snel weer

Bertina zei

Leuke spulletjes heb je gescoord zeg, leuk dat rood-wit in de keuken ik blijf het ook een hele mooie combinatie vinden.
Wat grappig die toetje-potjes, soms zijn producten zo leuk verpakt, dan kun je er zulke leuke dingen mee doen. Mijn vriendin had laatst wat flesjes koffiemelk gekocht omdat ze zo leuk waren voor een enkel bloemetje. De koffiemelk vond ze echter niet lekker dus ik kreeg ook wat mee om op te gebruiken!
Groetjes en een fijn weekend alvast!

Anoniem zei

Hoi Antoinette,
Kom eindelijk weer eens bij je kijken, ben er een poosje uit geweest dus nu maar veel blogs bekijken en van genieten natuurlijk !!
Wat een prachtige kerstspulletjes
heb je gevonden. Krijg je helemaal de kerstkriebels van. Afgelopen zaterdag had ik de verkoop van mijn "handmade" woondecoraties en daar had ik ook al op kerst gerichte spulletjes bij.
Groetjes, Janneke.

ingrid zei

Wat leuk die witte knoopjes als stippen op de paddestoelen !
Creatieve groet Ingrid.