donderdag 17 september 2009

Beetje blauw en naturel.

Ik ben altijd al gek op blauw geweest, en als ik dan bij mijn moeder in de Ardennen ben geweest (vakantiehuisje) en daar al haar mooie blauwe serviezen zie, dan krijg ik ook opeens de drang naar leuke blauwe serviesjes. Mijn keuken is wit van kleur, dus ik kan daar heel gemakkelijk met accessoires van kleur veranderen. De kast is ook wit, en daar heb ik nu dan weer een tijdje blauw. Ik was gister nog naar de kringloop en vond daar 2 setjes kop en schotels in het …… blauw. Dus die konden mooi bij mijn verzameling!

DSC01307

DSC01311

 DSC01309

DSC01306

DSC01312

DSC01314

De emaille zout, suiker en meel blikken had ik vorig jaar al in de Ardennen op een broccante gekocht. Wat zijn ze leuk he?

DSC01313

DSC01315

Maar zo ben ik ook altijd wel een naturel mens, ik hou eigenlijk van veel te veel dingen tegelijk; rood, roze, grijs, wit, bruin, creme, blauw. Best moeilijk hoor, want je wilt alle kleuren wel een plekje geven in huis. Maar goed, nu dan ook even een naturel hoekje. Op mijn eetkamertafel heb ik een etagére staan en die heb ik even opnieuw ingericht met een beetje neutrale kleurtjes. Ook wel weer leuk.

DSC01320

Oeps, ik zie nu dat mijn kaarsen toch wel heel scheef staan. Tijdens het foto’s maken had ik daar eigenlijk niet zo’n erg in. Nou ja, daar kijken we maar even doorheen.

DSC01319

De scheve kaarsen nog even in de herhaling. Maar, ze staan wel synchroon scheef haha.

DSC01321

DSC01323

 Even een paar zonnebloemen van hun blaadjes ontdaan, zo paste ze er beter bij. 

DSC01317

DSC01318 

En nog even een lege groenten pot opgeleukt met een label, muziekpapier, touw en kaarsjes. Hij staat nu nog alleen, maar ik maak er nog een vriendje bij, maar had toevallig nog even geen tweede groenten pot.

DSC01322

15 opmerkingen:

brocante roos zei

Met opzet was het je nooit gelukt om die 2 kaarsen zo synchroom neer te zetten ha ha....
Leuk is het hè, om met het veranderen van de seizoenen ook in en om huis allemaal nieuwe sfeerhoekjes te creëren.

Groetjes Marjan

Elly zei

Grrr... heb ik een heel verhaal getypt, is het zomaar weg! Nou ja, ik wilde je dus zeggen dat het blauw erg mooi is, blijft altijd een gezellige kleur. En van teveel tegelijk houden zit denk ik in onze genen! Van wie zouden we dat toch hebben???? Naturel is altijd goed, past nl ook bij rose, rood, grijs en al die andere leuke kleuren! Gaaf bingokaart stempeltje trouwens!
Nou, tot zondag!!!!!!

LiLi M. zei

Ik hou ook van blauw servies...en van gebroken wit en van rood op gebroken wit en van viooltjes hahaha, ik kan ook nooit kiezen en probeer ook alles maar een eigen plekje te geven. Met het wisselen van de seizoenen kun je mooi ook eens wisselen. Hoewel ik totaal geen schuiver ben, zoals je op Picasa zag mensen die dan weer dit en hebben en dan weer dat, leuk hoor, maar zo zit ik niet in elkaar. Wel vind ik heeel veeeeel heeeeel leuk.
Ik ben het trouwens met je eens dat de stijl van vroeger vaak veel mooier is. Maar ja, die plafonds zijn heel wat bewerkelijker dan die spuuglelijke gespoten platen die je nu in nieuwbouw ziet. Die zou je dan weer zelf moeten (laten) stuccen, maar dat doet haast niemand, omdat ze het te duur vinden denk ik. En dan moet je eens naar een oude trap kijken...ach, ik blijf dromen. Vroeger moesten natuurlijk heel veel mensen keihard werken om een paar mensen van luxe te laten genieten, dat willen we toch ook niet meer terug, maar ietsje meer gevoel voor schoonheid...dat zou toch geen kwaad kunnen. Groetjes!

Manuela zei

je bent lekker bezig geweest...ziet er goed uit!!!!vooral die zonnebloemen zonder gele blaadjes vind ik leuk!!hou niet zo van geel maar zo zijn ze erg leuk....

fijn weekend!

Simple pleasure zei

Leuke kop en schotels heb je op de kop getikt.Een leuke verzameling zo, naturel is ook mooi en wit en af en toe een kleurtje ja soms is het moeilijk kiezen. Je etagere ziet er gezellig uit,
Groetjes Jo

Something White zei

Hier nog een blauw-wit-fan en ook zo eentje die van alles en nog wat in huis heeft met allerlei kleuren, vormen en maten. Moeilijk te kiezen soms; maar ik kies eigenlijk niet, ik hou gewoon alles en maak er een bonte mix van! :)
Wat heb je die zonnebloemen mooi gedecoreerd zo! Het doet me gelijk aan taferelen van Van Gogh denken. Ik ga eens aan onze buurman vragen of die me niet wat van zijn zonnebloemen wil geven, want hij heeft er erg veel staan en doet er verder niets mee. Dank voor de inspiratie!
Groetjes

G-style zei

Hallo,
wat een leuke post weer , moet wel lachen om het feit dat je zegt dat je gewoon van te veel dingen houdt ...........als je het zelf mooi vind .....nou en .
Ik moet ook zeggen dat je het allemaal leuk weet te combineren , ik vind zowel het blauwe als je naturelhoekje mooi !
Fijne dag nog
groetjes Gea

my day zei

Hoi Twa,
je kop en schotels zijn echt heel mooi,ik heb dat ook hoor,kan ook niet kiezen wat voor kleur ik nu het mooist vind dus heb ik van alles wat.Blauwe borden,rode borden,mokken met rose bloemetjes.Ach wat maakt het uit,ik word er in ieder geval heel blij van.
Je naturel hoekje is ook heel mooi geworden en ook je groente pot vind ik een heel leuk idee.
Fijn weekend,groetjes Ingrid.

my day zei

Oh bijna vergeten te vragen,jij hebt je lijst met blogs in je rechterkolom zo leuk met foto's en in volgorde van posten.Zou je mij misschien willen uitleggen hoe je dat gedaan hebt? Ik heb het bij veel andere blogs ook al gezien en het ziet er zo gezellig uit vind ik, en zelf kom ik niet uit hoe het moet.
Alvast bedankt,groetjes Ingrid.

yvon zei

klinkt heel bekend dat alles wel leuk vinden.
je heb er weer wat moois van gemaakt groetjes yvon

Prulletje zei

Blauw en wit heeft ook mijn hart gestolen hoor,
het is zo fris..maar wat jij met kleuren hebt, heb ik ook...rood is ook zo leuk ;-)

Wat een mooi setje heb je r van gemaakt, erg leuk !

lia zei

Ik hou ook van blauw servies, maar dan net iets anders van kleur. En die etagére heb ik ook, alleen dan in het grijs en met 3 lagen.
Blijft een leuk ding. En wat je erop hebt staan is ook heel leuk.

pr weekend en groetjes Lia

English style zei

Prachtig dat blauw/witte servies, ben er ook gek op, en het blauw/witte emaille is helemaal gaaf !!!
ik ben eigenlijk ook van de naturel, maar op de 1 of andere manier komt er toch weer wat kleur bij haha, wat te denken van mijn ossenbloedrode luikjes :-)
ach als je maar geniet van je spulletjes, en die van jou zijn erg mooi !!
leuk label heb je ook aan het glazen potje gemaakt
groetjes en een fijne dag gewenst!
Yvonne

Nancy Maxwell James zei

I could look at the lovely things on your blog for hours! gorgeous! thank you for your kind words on my blog! :) Have a wonderful Monday!

Margo zei

@Lili M. Mocht je en stucadoor zoeken die je plafond wil stucen, kijk dan eens op deze site: http://www.stucadoor-weetjes.nl/informatie/stucwerk/plafond-stucen.html wellicht heb je er iets aan!
Groeten