woensdag 18 juli 2012

Kadootjes voor de juffen

De zomervakantie nadert weer en dan is het gebruikelijk om iets aan de juf/meester te geven als dankje voor het afgelopen schooljaar. En ik vind het zelf wel leuk om iets te geven wat niet kant en klaar uit de winkel komt, maar iets wat zelf gemaakt is. Zo heb ik voor de ene juf potjes met pepermunt gemaakt.

002

En ik vind dat het ook maar een leuk aardigheidje moet blijven. De potjes zijn over gebleven van de knakworstjes.

003

En de etiketten zijn gewoon van die blanke printer etiketten waar ik zelf een randje op getekend heb.

004

Stofje met een lintje erom en klaar ben je.

Voor de andere juf was ik iets langer bezig. ik was begonnen met 2 hartjes te festoneren.

010

Lekker kleurig (ik hoop dat ze ervan houdt).

011

Maar had eigenlijk nog geen idee wat ik er verder mee zou doen. Dus na wat zoeken in mijn knutselkast kwam ik nog een leuk (kinder) kleding hangertje tegen, en voilla….

006

Kado nr 2 ook klaar. Voor de meester heb ik een simpel wit T-shirt met transfer papier een afbeelding van zijn favorieten stripfiguur erop gestreken; de hulk. Maar daar heb ik maar geen foto van gemaakt haha.

********************

De franse geranium uit mijn vorige post, die zo in de knop stond, nou 2 dagen later stond hij helemaal volop in de bloei, echt prachtig.

001

Helaas is hij inmiddels door de regen helemaal verregend en zijn de bloemen bruin geworden. Gelukkig had ik er op tijd foto’s van gemaakt.

003

***************************

Met ons vakantie souvenir van vorig jaar gaat het ook nog steeds ontzettend goed. Het is een echt lieverd.

003

En ook al is mijn man ook gek op ‘m, ik moest wel beloven om dit jaar niet weer in de verleiding te komen om nog een zwerfkat mee te nemen van vakantie haha.

004

Ik zal mijn best doen, maar vind ze altijd zo zielig en wil ze graag een beter leven geven, maar ja ik kan ze natuurlijk niet allemaal in huis nemen.

005

Deze meneer was wel zo gelukkig om met ons mee naar huis te mogen.

Groetjes Antoinette

6 opmerkingen:

My Home Sweet Homemade zei

Leuke kadootjes Twa! En dat nog op de nipper, je thee drink je nu uit een hele mooie witte beker???
En dat kleine katje is wel een schatje hoor, wat ligt ie er heerlijk bij in dat mandje!
Nou, tot straks!
Groetjes je Zus

Sylvia zei

Wat een mooie kadootjes heb je gemaakt, Antoinette !
De geranium ziet er prachtig uit, spijtig toch dat alles in de tuin zo vernield wordt door de regen, hier de ganse maand juni regen en juli ziet er niet veel beter uit ... ik hoop dat we nog zomerweer krijgen.
Zo fijn dat jullie Swiebertje een thuis hebben gegeven, hij zal vast heel gelukkig zijn en hij is zo schattig ... onze Moesj was ook een zwerfkat, ik ben er heel gehecht aan geraakt !
Fijne dag,
Sylvia

Mirjam zei

Hoi Antoinette,
Wat zien die potjes met pepermuntjes er fantastisch uit zeg. En wat een geweldig idee ook, voor een cadeautje. Ik ga ook maar eens op zoek naar een mooi potje. Staat ook erg leuk op mijn eigen tafel.
Je geranium is werkelijk prachtig. Ik heb dezelfde maar die bloeide alleen zo uitbundig toen ik ze pas gekocht had en daarna nog maar een enkel knopje er in... Ik wacht rustig af op warmer dagen...
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Bonjade zei

Deze meneer is een geluksvogel...
Tjee moet je nu kijken hoe hij geniet.......oh zou ze ook allemaal mee willen nemen in een mandje ;)
Enne...leuke cadeautjes heb je gemaakt.

Fijne avond

Liefs

Lovely Rivièra zei

Hoi Antoinette,

Wat een schatje in dat mandje! En wat een mooi verhaal er achter. Wat fijn dat er toch lieve mensen zijn die dan voor zo'n zielig beestje zorgen. Met hun hart op de goede plaats. Ik vind de potjes erg leuk!! Helemaal als cadeautje. Lijkt me erg leuk ook om dingetjes in te bewaren, zodat het er toch leuk uit ziet door het stofje! bedankt voor de leuke tip. Fijn weekend!

Liefs,
Maïsha

Saskia zei

Je hebt een gezellige blog, ik hou er van en ga je volgen.

Groetjes Saskia