maandag 22 september 2008

Geknutsel

Ondanks de trieste tijd die ik gehad heb (en nog steeds heb) vanwege Tonnie, ben ik toch nog aan de knutsel geweest. Hel leidde mijn gedachten een beetje af.
Bij een picasa dame (heidi) had ik gezien hoe je leuke dingen met zeep kan maken. Dus dat ben ik maar eens gaan proberen. Mijn keuken rook er helemaal lekker van. Ik had de zeep geraspt, en er dan een klein scheutje badschuim doorheen gemengd, en daar een soort van deegbal van gekneed, toen platgerold en er met steekvormpjes modelletjes uitgestoken. Heel erg leuk om te toen, en vrij eenvoudig.Ik kwam nog in een oud handwerkboekje dingen tegen om zelf te maken met dik ijzerdraad. Hele leuke ideen. Dus op mijn werk van dat ijzerdraad gekocht en thuis met tangen e.d aan de gang geweest. Het viel nog niet mee moet ik zeggen, want het draad was best wel dik. Maar het is toch gelukt. Ik heb er ook nog sterrenslinger van gemaakt, maar die is nog niet helemaal af, dus die komt de volgende keer op de foto.


Deze heb ik ook nog met het dikke ijzerdraad gemaakt. Het idee heb ik een keertje ergens in een webwinkeltje gezien, maar ik dacht dat kan ik zelf ook wel. En het is gelukt (al zeg ik het zelf).Ik heb nog een mooie krans gemaakt van hoefblad. Dat droogt heel mooi op, en je kunt het gewoon aan de slootkant plukken. Daaromheen heb ik draad met pareltjes gewikkeld, en het resultaat is toch wel mooi geworden.


11 opmerkingen:

Miss Marple zei

Hihi,

had net al op Picasa gereageerd, maar doe het nu ook nog ff. Fijn dat het geknutsel je een beetje op andere gedachtes brengt, bij mij is het ook een beetje therapie(maar dan om andere redenen)Ik dwing mezelf ertoe wat te doen...En door het blog ben je "verplicht" steeds weer wat te fabriceren...

Nogmaasl sterkte en knutsel er maar lekker op los!

LG - Irma

LiLi M. zei

Ja afscheid nemen doet pijn. Ik moet toch wel zeggen dat het geknutsel je niet alleen afleiding heeft bezorgd, maar ook een paar hele fraaie werkstukken.
Sterkte nog!

M@risk@ zei

Wat verdrietig dat jullie je vriendje moeten missen. Fijn dat dit je gedachten kan verzetten. Sterkte.

Manuela zei

wat heb je leuke dingen gemaakt...ik zat van de week nog te denken dat ik dat met die zeep figuurtjes maar eens met mijn meiden moet gaan doen.
ik hoop voor je dat het verdriet iets wil zakken maar uit eigen ervaring weet ik dat het toch wel een tijdje duurt...sterkte
groetjes!

casa nostra zei

het zal zijn tijd wel nodig hebben, maar fijn dat je dit wat afleiding geeft en dan ook nog eens prachtige dingen gemaakt hebt. veel sterkte nog!

monique zei

Wat fijn dat je even je gedachten hebt kunnen verzetten.
je hebt weer leuke dingen gemaakt. Toevallig had ik dit ook weer op picasa gezien en heb me voorgenomen om het komend weekend ook eens te proberen om zelf van die zeep hartjes te maken.

Bertina zei

lekker even knutselen als afleiding...je hebt echt leuke dingen gemaakt zeg. Die zeepjes wil ik ook nog een keertje proberen te maken, gaat dat een beetje gemakkelijk? Die kreaties van draad zijn trouwens ook erg leuk geworden en dat geldt ook voor jouw krans.
Kleine fotootjes krijg je door te kiezen voor klein als je de foto's download, je kunt ze dan centreren en naast elkaar plaatsen in je post.
Beetje mee stoeien dan kom je er vast wel uit. Succes ermee!
Groetjes en fijne week.

monique zei

Bedankt voor je berichtje, helaas kan ik niet naar de forumdag komen, kan geen vrij krijgen.
De winkels waar ik t hier naar het plantje vroeg keken mij gek aan. Ze zeiden dat is zo'n ouderwetse plant, dat is niks meer voor nu. Nou ja!!!!!

Elly zei

Kijk, het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je zusjes ook verblijd met eigengemaakte ijzerdraad creaties! En dus niet ons alleen maar lekker maken met foto's!
Leuk geworden allemaal Twa!

Janneke zei

Antoinette,
Wat een leuke dingen heb je gemaakt. Dat hart met de mooie krullen is mijn favoriet !!! En dan van restjes zeep zulke leuke dingen maken, dat moet ik ook nog een keer proberen !! Wordt het "zeepdeegje" dan vanzelf weer hard ? Fijn dat je op deze manier wat afleiding hebt.
Groetjes, Janneke.

catharinas-love zei

Leuk zijn jouw draad creaties !
Rini